О нама

Издавачка кућа ЈАСЕН основана је 1990. године.  Добила је назив пo драми „Јасен“ Радомана Раца Станишића. ЈАСЕН има осам библиотека у којима се негују садржаји из области теологије, философије, лингвистике, белетристике, архитектуре, медицине и историје.
jasenБиблиотеке Знакови и  Речници обухватају широк спектар лексикографских и монографских издања: од двосмерних, универзалних и специјализованих речника, преко научних и есејистичких радова, не само из домена лексикографије већ и из различитих области културе и науке, нарочито лингвистике и језичке норме.  У библиотеци Знакови објављено је неколико уџбеника неопходних студентима филолошког факултета и студентима политичких наука.

У оквиру библиотеке Философија (АΛΗΘΕΙΑ) настојимо да објављујемо репрезентативна дела из области философије, као и дела која се баве граничним питањима науке, философије и теологије. До сада смо објавили многа дела значајних аутора, као што су Дерида, Левинас, Коен и Нејгел, Пеликан, … Трудићемо се да и даље објављујемо значајна и квалитетна дела, како већ познатих, тако и младих аутора.

Библиотека Историја обухвата дела из савремене историје покушавајући да одговори на многа питања која су до сада остала неразјашњена. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли.

У оквиру Библиотекe Православно искуство објављујемо теолошка дела домаћих и страних теолога, философа и историчара уметности, монографска издања, уџбенике за студенте богословије. Ова библиотека је основана међу првим и до сада је квалитетним и изабраним делима оправдала статус најпопуларније библиотеке.

Библиотека Џиновско срце уводи вас у свет дечје маште. До сада смо објавили приче о меди Педингтону, капетану Гугуленцету, а у припреми је још неколико занимљивих књига које ће деци помоћи да што дуже остану у свету игре и маште. Трудићемо се да отварамо пролазе ка чудесним световима у којима се води вечита борба између добра и зла, и у којима се често не зна какве све опасности вребају, али на крају се ипак све добро заврши.

У Библиотеци Архитектура објављујемо стручну литературу из области грађевине, архитектуре и еколошке градње.

Од скора смо покренули још две библиотеке под називима Медицина и Језикословље.

 

Подели на: